• +386 1 563 60 80
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

CoPro Projekt

CoPro Projekt – Prvo standardizirano prehransko dopolnilo iz medicinske glive Cordyceps

Smo konzorcijski partner podjetju MycoMedica d.o.o, ki bo okviru projekta razvilo novo naravno prehransko dopolnilo iz medicinskih gliv vrste Cordyceps, ki bo prvo prehransko dopolnilo z visoko in standardizirano vsebnostjo farmakološko aktivne snovi – kordicepina.

Najnovejše znanstvene raziskave so potrdile pozitivne učinke kordicepina pri zdravljenju in preprečevanju številnih bolezni ter njegovo blagodejno delovanje na splošno počutje. Zato je trenutno veliko povpraševanje po tovrstnih prehranskih dopolnilih s strani proizvajalcev in končnih uporabnikov. Rezultat projekta bodo nove oblike produkta, ki jih bodo tržili proizvajalcem prehranskih dopolnil v obliki surovine za izdelavo končnih oblik ter kot prehranska dopolnila pod njihovo lastno blagovno znamko za končne uporabnike.

Z inovativnimi analiznimi pristopi bodo kot prvi nadzorovali vsebnost kordicepina tako med postopkom gojenja gliv kot v končnih produktih. S tem bomo zagotavljali visoko stopnjo varnosti, kakovosti in učinkovitosti našega produkta, kar je na področju prehranskih dopolnil trenutno še vedno redkost. Z optimizacijo proizvodnje na industrijskem nivoju bodo bistveno pocenili strošek pridelave surovine, kar posledično pomeni cenovno dostopnejši produkt tako za proizvajalce prehranskih dopolnil kot končne uporabnike.

Projekt je usmerjen v proizvodnjo prehranskih dopolnil, ki so primerna tudi za vegane, kar se bo doseglo z izborom ustreznih surovin, ki bodo tudi izključno 100% ekološkega izvora z najvišjo stopnjo sledljivosti. S takšnim pristopom je produkt visoko kakovosten, varen, učinkovit, cenovno dostopen in zato komercialno zanimiv proizvajalcem in končnim uporabnikom tovrstnih prehranskih dopolnil.

Naložba je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 


© 2024 Kobis | vse pravice pridržane. | Izvedba Analog