• +386 1 563 60 80
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Med letoma 2018 in 2020 smo s podjetjem MycoMedica d.o.o sodelovali v projektu CoPro. V okviru projekta smo razvili novo naravno prehransko dopolnilo iz medicinskih gliv vrste Cordyceps, ki je prvo prehransko dopolnilo z visoko in standardizirano vsebnostjo farmakološko aktivne snovi – kordicepina.

Najnovejše znanstvene raziskave so potrdile pozitivne učinke kordicepina pri zdravljenju in preprečevanju številnih bolezni ter njegovo blagodejno delovanje na splošno počutje. Zato je trenutno veliko povpraševanje po tovrstnih prehranskih dopolnilih s strani proizvajalcev in končnih uporabnikov.

Z inovativnimi analiznimi pristopi smo kot prvi nadzorovali vsebnost kordicepina tako med postopkom gojenja gliv kot v končnih produktih. S tem smo zagotovili visoko stopnjo varnosti, kakovosti in učinkovitosti našega produkta, kar je na področju prehranskih dopolnil trenutno še vedno redkost. Z optimizacijo proizvodnje na industrijskem nivoju smo bistveno pocenili strošek pridelave surovine, kar posledično pomeni cenovno dostopnejši produkt tako za proizvajalce prehranskih dopolnil kot končne uporabnike.

GOBA Cordysceps

Vir: goba.eu

Projekt je bil usmerjen v proizvodnjo prehranskih dopolnil, ki so primerna tudi za vegane, kar se je doseglo z izborom ustreznih surovin, ki so tudi izključno 100% ekološkega izvora z najvišjo stopnjo sledljivosti. S takšnim pristopom je produkt visoko kakovosten, varen, učinkovit, cenovno dostopen in zato komercialno zanimiv proizvajalcem in končnim uporabnikom tovrstnih prehranskih dopolnil.

Naložba je bila sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 


© 2024 Kobis | vse pravice pridržane. | Izvedba Analog