• +386 1 563 60 80
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Molekularna biologija

Molekularna biologija

Instrumenti

Promega ponuja luminometre, fluorometre in čitalnike plošč GloMax® za zbiranje in analizo podatkov. Ponuja tudi kombinacijo naprav za delo s tekočinami Maxprep/Maxwell za avtomatizacijo priprave vzorcev in čiščenja nukleinskih kislin ter naprave HSM 2.0 za avtomatizacijo ekstrakcije iz večjih količin v 50 ml centrifugirke.


Kapilarna elektroforeza (CE) in Masivno vzporedno sekveniranje (MPS) sta dve običajni metodi, ki se uporabljata za identifikacijo ljudi v forenzičnih laboratorijih in laboratorijih za potrjevanje očetovstva. Pri obeh metodah se DNA ekstrahira iz različnih vzorcev in preučijo se določena področja DNA, da se razvije edinstven genetski "prstni odtis" posameznika.

Promega ponuja reagente, instrumentacijo, servis in podporo za ekstrakcijo DNA, kvantifikacijo, pomnoževanje in analizo STR z uporabo kapilarne elektroforeze in pristopov množičnega vzporednega sekveniranja.


Celična biologija

Celična biologija, ki preučuje zgradbo in delovanje celice, zajema številna raziskovalna področja. Raziskovalci celične biologije preučujejo molekularne procese v celici, vključno s tem, kako ti procesi delujejo v zdravem istanju in bolezni, kako celice preživijo, se razmnožujejo in umirajo ter kako celice interagirajo med seboj in s svojim okoljem.

Promega nudi izdelke za proučevanje procesov celične biologije in sicer ti vključujejo biološke teste za odkrivanje zdravil, biološke preiskave zdravja celic, reagente za odkrivanje in kvantificiranje aktivnosti signalnih poti, teste za energijske presnove, teste oksidativnega stresa in izdelke za potrditev identitete celičnih linij. Ponujamo tudi čitalnike mikroploščic, optimizirane za uporabo z našimi testi na osnovi luminiscence in fluorescence.


Analiza nukleinskih kislin (genomika) vključuje izolacijo in karakterizacijo DNA ali RNA za uporabo v aplikacijah, kot so genotipizacija, analiza ekspresije genov, epigenetska analiza, študije mikrobiomov in še več. Eksperimentalne metode, ki so bistvene za analizo nukleinske kisline, vključujejo ekstrakcijo in čiščenje nukleinske kisline, kvantifikacijo DNA / RNA, PCR, molekularno kloniranje in zaporedje.


Metode analize proteinov vključujejo širok spekter eksperimentalnih tehnik za odkrivanje, čiščenje in identifikacijo proteinov ter opredelitev njihove strukture in funkcije. Metode analize proteinov so lahko tudi bolj široko zasnovane in vključujejo analizo celotnega proteinskega komplementa celice, tkiva ali organizma pod določenim pogojem.

Trenutno se uporablja več metod za karakterizacijo strukture proteinov, določanje funkcije proteionv, prepoznavanje in preverjanje interakcij proteinov in določanje ravni njihovega izražanja. Promegin edinstven portfelj laboratorijskih izdelkov za analizo proteinov vključuje proteaze za analize z maasno spektrometrijo, označevalce (tags)/smole  za čiščenje proteinov in fluorescenčne ligande, ekspresijske sisteme cell-free in cell-based ter nove metode za odkrivanje in proučevanje proteinov na endogeni ravni izražanja.


© 2024 Kobis | vse pravice pridržane. | Izvedba Analog