• +386 1 563 60 80
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Reometrija

Reometrija

Reometrija je tehnika preiskovanja vzorcev, kjer lahko merimo viskoznost, elastičnost in s temperaturo povezane mehanične spremembe v vzorcih. S tovrstnimi meritvami lahko optimiziramo razvoj produktov, izboljšamo produktivnost in kvaliteto. Pri tem lahko za meritve uporabimo ekstenzijske, rotacijske ali vgradne (online) reometre in njihove dodatke, ki dopolnijo vaše reološke meritve.

Ekstenzivni reometri

Kvantificirajte raztezne lastnosti tekočin ali poltrdkov s podaljškom za merjenje kapilarnega razpada Thermo Scientific HAAKE CaBER 1. Presezite omejenost informacij rotacijskih reometrov in poiščite dragocene informacije o fizikalnih lastnostih materiala.

HAAKE CaBER 1 kapilarni ekstenzijski reometer je edini reometer na tržišcu za merjenje ekstenzijskih lastnosti. CaBER 1 je oblikoval Cambridge Polymer Group in ga proizvaja Thermo Scientific Haake. V zadnjih 30-ih letih je bilo ustvarjenih veliko eksperimentalnih tehnik za merjenje ekstenzijskih lastnosti ne-Newtonskih tekočin. Vse te tehnike je bilo težko nadzorovati zaradi zapletenih tokov tekočin, posledica tega so bili zavajujoči rezultati.

CaBER - "Capillary Breakup Extensional Rheometer" reometer ponuja dragocene informacije o ekstenzijskih lastnostih materiala, ki jih rotacijski reometri preprosto ne morejo zagotoviti. Materiali, ki se podobno obnašajo v strižnem toku se pogosto obnašajo zelo razlicno v ekstenzijskem toku. Z CaBER instrumentom lahko sedaj hitro ovrednotimo ekstenzijsko viskoznost, ki jo potrebujemo za raziskovalne ali proizvodnje namene.

Brošura


© 2023 Kobis | vse pravice pridržane. | Izvedba Analog