• +386 1 563 60 80
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Viskozimetrija

Viskozimetrija

Viskozimetrija je tehnika preiskovanja vzorcev, kjer lahko merimo viskoznost in s temperaturo povezane mehanične spremembe v vzorcih. Tako lažje optimiziramo potek razvoja produktov in kvaliteto izdelave. V našem prodajnem programu ponujamo viskozometre s padajočo kroglico in rotacijske viskozimetre. Poleg tega lahko izberete tudi razne dodatke, s katerimi izboljšate zanesljivost in natančnost meritev viskoznosti.

Viskozimetri s padajočo kroglo

Natančno izmerite absolutno vrednost viskoznosti prosojnih Newtonovih tekočin in plinov. Viskozimetri s padajočimi kroglicami proizvajalca Thermo Scientific zanesljivo določajo obnašanje tekočin za uporabo v kemični, farmacevtski, živilski in ogljikovodikovi industriji.

Falling Ball Viscometer type C

Uporablja se za natančno merjenje viskoznosti prosojnih Newtonskih tekočin in plinov. Ustreza Nemškemu DIN 53015 in ISO 12058 standardu in je sprejet kot uradni referenčni inštrument. Temperaturo nadziramo s cirkularnim sistemom za doseganje najboljše natačnosti, ki je dosegljiva z viskozimetri. Viskoznost lahko merimo v snoveh kot so raztopine polimerov, topilih, črnilih, glicerinu, želatini, raztopinah sladkorjev, oljih in tekočih ogljikovodikih (območje viskoznosti: 0,5 mPas - 100 Pas). 

Princip delovanja:

Merimo čas potovanja kroglice skozi vzorec v poševno postavljeni merilni cevi. Viskoznost vzorca je povezana s časom, ki je potreben, da kroglica prepotuje določeno razdaljo. Rezultati testiranja so podani kot dinamicna viskoznost. Instrument vsebuje: Haake viskozimeter s 6 kroglicami (dodatna kroglico za merjenje viskoznosti plinov je opcijska), termometer za območja od -1 do 26 °C v korakih po 0,1 °C, čistilni pribor ter navodila za uporabo. Dodatno lahko naročite štoparico ter Pt 100 temperaturni senzor za padajočo kroglico.

 

 


© 2024 Kobis | vse pravice pridržane. | Izvedba Analog