• +386 1 563 60 80
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Molekularna biologija

Molekularna biologija

Celična biologija

Celična biologija, ki preučuje zgradbo in delovanje celice, zajema številna raziskovalna področja. Raziskovalci celične biologije preučujejo molekularne procese v celici, vključno s tem, kako ti procesi delujejo v zdravem istanju in bolezni, kako celice preživijo, se razmnožujejo in umirajo ter kako celice interagirajo med seboj in s svojim okoljem.

Promega nudi izdelke za proučevanje procesov celične biologije in sicer ti vključujejo biološke teste za odkrivanje zdravil, biološke preiskave zdravja celic, reagente za odkrivanje in kvantificiranje aktivnosti signalnih poti, teste za energijske presnove, teste oksidativnega stresa in izdelke za potrditev identitete celičnih linij. Ponujamo tudi čitalnike mikroploščic, optimizirane za uporabo z našimi testi na osnovi luminiscence in fluorescence.

Biološki testi

Promega ponuja obsežno zbirko orodij o reporterskih biotestih za karakterizacijo in razvoj novih monoklonskih protiteles (mAb) in celičnih zdravil.

Ti testi so uporabni za preverjanje vrste bioloških funkcij, vključno z:

  • Cytokine and Growthfactor bioassays
  • Fc Effector Activity Bioassays
  • Immune Checkpoint Bioassays
  • T Cell Activation Bioassays

https://worldwide.promega.com/products/reporter-bioassays/

Cell health

Ponujamo paleto enostavnih testov, ki jih je mogoče uporabiti skupaj za celovito oceno zdravstvenega stanja celic v več modelnih sistemih in vzorčnih vrstah, vključno z enoplastnimi celičnimi kulturami, 3D mikrotesti, organoidi, primarnimi celicami in matičnimi celicami.
Ti izdelki vključujejo celične teste, ki merijo osnovne kazalce zdravja celic, kot so celična proliferacija, celična sposobnost in citotoksičnost, pa tudi teste, ki določajo poseben mehanizem celične smrti, kot sta apoptoza ali nekroza.
Ponujamo tudi vrsto biokemičnih in celičnih testov, ki se uporabljajo za merjenje celičnih procesov, kot so vnetje, aktivnost citokroma p450, oksidativni stres ali avtofagija.

https://worldwide.promega.com/products/cell-health-assays/

Celične linije in identifikacija vzorcev

STR (kratki tandemski ponavljalci) so elementi, ki se ponavljajo v zaporedju, v dolžini 3–7 baznih parov, raztresenih po človeškem genomu. Z amplifikacijo in analizo teh polimorfnih lokusov in nato primerjavo dobljenega profila STR s profilom referenčnega vzorca je mogoče ugotoviti in preveriti izvor bioloških vzorcev, kot so celice ali tkiva. Bolj ko se locirajo razširjeni, večja je statistična moč diskriminacije.

Sistemi GenePrint® zagotavljajo zelo informativno analizo STR za identifikacijo celic in tkiv, testiranje identitete na človeku in mešano odkrivanje vzorcev.

https://worldwide.promega.com/products/cell-authentication-sample-identification/

Celična signalizacija

Izdelki za celično signalizacijo Promega uporabljajo moč in udobje bioluminescence za zaznavanje in količinsko opredelitev aktivnosti različnih encimov in beljakovin, vključenih v kaskade pretvorbe signala.

https://worldwide.promega.com/products/cell-signaling/

Energijski metabolizem

Energetski metabolizem je kritičen za celično zdravje in delovanje. Ima vlogo pri številnih boleznih in je dejavno področje zanimanja na raziskovalnih področjih, kot so diabetes, kardiologija, imunologija, rak, vnetja in debelost.
Ponujamo paleto enostavnih testov za merjenje presnovne aktivnosti, vključno z analizami za odkrivanje glukoze, laktata, glutamina, oksidativnega stresa in dinukleotida. Te neradioaktivne bioluminescentne metode za merjenje presnovnih sprememb so močna raziskovalna orodja za preučevanje zdravja celic.

https://worldwide.promega.com/products/energy-metabolism/

Testi na osnovi Luciferaze

Teste na osnovi aktivnosti luciferaze lahko uporabimo za raziskovanje različnih celičnih procesov. Nudimo celotno paleto izdelkov in orodij za testiranje luciferaze za vaše raziskave.
Možnosti reporterjev vključujejo NanoLuc®, kresnice in luciferaze Renilla, ki imajo različne velikosti proteinov, stabilnost reporterja in svetlost.

https://worldwide.promega.com/products/luciferase-assays/


© 2024 Kobis | vse pravice pridržane. | Izvedba Analog